Bokt del Sol
Leuk toernooi voor thuisblijvers. 17 t/m 22 augustus. Schrijf in, Doe mee. ...

Tennis najaarscompetitie 2020

Tennis najaarscompetitie 2020

Het is een uitzonderlijke tijd waarin veel onduidelijk en ongewis is. De voorjaarscompetitie is dit jaar geannuleerd en er wordt langzaamaan meer bekend hoe de najaarscompetitie eruit gaat zien. Het volgende is al bekend:

 • Dezelfde competitiesoorten worden aangeboden als bij de voorjaarscompetitie.
 • Er wordt niet gespeeld om promotie/degradatie.
 • Op tijd spelen tijdens alle avondcompetities (m.u.v. padel).
 • Versoepelen regelgeving rondom wachten bij slechte weersomstandigheden.
 

Op tijd spelen in alle avondcompetities

Om de spreiding van spelers in avondcompetities te vereenvoudigen, worden alle avondcompetities van de najaarscompetitie op tijd gespeeld. Dit betekent dat er per wedstrijd één uur getennist wordt en de games worden doorgeteld. Na een uur stopt de partij (en wordt de rally niet afgespeeld). De verkregen stand in games op dat moment is de eindstand van de wedstrijd. Een gelijkspel behoort dus ook tot één van de mogelijkheden.
Deze regeling geldt niet voor de padelcompetitie.
 

Versoepelen regelgeving wachten bij slecht weer

Om tegen te gaan dat bij slecht weer de Sjapoo volstroomt en er niet voldaan kan worden aan de anderhalvemeterregel, is door de KNLTB besloten dat het niet verplicht is om bij slecht weer 2 uur (1 uur bij avondcompetities) te wachten. De VCL van de thuisspelende vereniging kan bij slecht weer tennis- en padelwedstrijden staken of afgelasten en verplaatsen naar uiterlijk de eerstvolgende inhaaldag. 
 
Let op!

Vanwege de anderhalvemetermaatregelen mogen maximaal 25-30 mensen gelijktijdig in de Sjapoo aanwezig zijn. Dit betekent dat er MAXIMAAL 3 thuisspelende teams (tennis + padel) per dagdeel worden toegestaan. Er kan dus een zeer beperkt aantal teams meedoen. Bij meer aanmeldingen dan we kunnen toelaten gaan we op 29 juni LOTEN onder bijzijn van een bestuurslid. Voor de loting geldt dat elk team evenveel kans maakt. Denk dus goed na voor welke dag je een team aanmeldt. 

Op donderdagavond staan we maximaal 2 tegelijk thuisspelende teams toe, omdat ook vrij spelende leden in staat moeten zijn om iets in de Sjapoo te drinken.

Op zaterdag hanteren we variabele begintijden zodat we meerdere (6) tegelijk thuisspelende teams op die dag kunnen toelaten. We spelen in twee rondes. De eerste ronde start om 10:00 uur en de tweede ronde om 15:00 uur. Een team kan een voorkeur uitspreken voor de ochtend of de middag, maar het blijft een voorkeur en geen garantie. Sterker: een team dat zich aanmeldt voor de zaterdag MOET beschikbaar zijn op de hele zaterdag. Een wedstrijd moet reglementair tussen 09:00 en 16:30 uur beginnen en meer verenigingen zullen gaan werken met variabele begintijden. Teams die om 10:00 beginnen MOETEN om 14:45 uur uit de Sjapoo gaan. Daarna mogen ze wel op het terras plaatsnemen, maar niet meer binnen aan een tafel.

Aanmelden voor spelen op zondag is mogelijk, echter junioren hebben voorrang op senioren. Zit de zondag al vol vanwege thuisspelende jeugd en begeleiders, dan is er geen ruimte voor seniorenteams. Junioren hebben voorrang omdat zij in beginsel alleen op zondag kunnen spelen.

Bij het per auto reizen naar uitwedstrijden leggen we de verantwoordelijkheid voor het handhaven van de maatregelen bij de teams zelf neer. Het advies is om met 4 personen te gaan en van meerdere auto's gebruik te maken.

We hebben geen controle hierop maar we vertrouwen erop dat bij uitwedstrijden door de ontvangende verenigingen dezelfde maatregelen genomen worden.

Het blijft natuurlijk wel zo: het definitief doorgaan van de najaarscompetitie is afhankelijk van de ontwikkelingen in de komende maanden en of de maatregelen het tegen die tijd toelaten zulke omvangrijke competities te spelen.

De kans op uitloting is natuurlijk aanwezig waardoor een team niet mee kan doen met de competitie. We hebben daarom besloten dat het mogelijk is dat een team een 2e keuze kan opgeven d.m.v. een vermelding in het veld opmerkingen, om de kans op deelname te vergroten.

Selectieprocedure

1. Een team kan zich aanmelden voor maximaal twee onderdelen (twee verschillende dagdelen). Dit doe je door bij je aanmelding (dit is dan automatisch je eerste voorkeur en kan voor tennis of voor padel zijn) in het opmerkingenveld je tweede voorkeur (kan voor tennis of voor padel zijn) te vermelden. Bijvoorbeeld "Onze tweede voorkeur is: Tennis 66 HD 17+ zaterdag (4HD)". Let op: het opgeven van een tweede voorkeur is NIET VRIJBLIJVEND. Indien een team voor de tweede voorkeur wordt ingeloot (waarover later meer) en door ons bij de KNLTB is ingeschreven, dan kan terugtrekken ("Die dag komt toch eigenlijk niet goed uit......") een boete opleveren vanuit de KNLTB. Deze wordt aan het team doorbelast!
 
2. We behandelen eerst de aanmeldingen voor maandag, dan voor dinsdag enz en we eindigen met de aanmeldingen voor zondag. Behandelen komt neer op het, indien nodig door loten, toekennen van een volgnummer wat resulteert in een ranking. De nummers 1 t/m ‘maximum van het aantal teams voor het betreffende dagdeel’ worden ingeschreven (zie 3a/3b/3c).
 
3. Wanneer is er plek voor een team voor een dag(deel)?
a) Wordt een team ingeloot voor de eerste voorkeur van dat team, dan wordt het team ingeschreven voor de eerste keus en komt het team niet meer in aanmerking voor de andere dag(del)en/tweede keus.
b) Wordt een team uitgeloot voor de eerste voorkeur van dat team, dan doet het team ook mee voor bij de loting voor de tweede keus.
c) is een team voor meerdere dagen ingeloot, dan wordt de hoogste voorkeur genomen. Op de andere dagen vervalt dit team uit de ranking en wordt de 'eerste reserve' op de ranking ingeschreven.
 
Dus: aanmelden voor één onderdeel betekent minder kansen dan een team dat een tweede voorkeur heeft opgegeven. We kunnen echter niet genoeg benadrukken dat het opgeven van een tweede voorkeur niet vrijblijvend is!

Incasso

Een team wordt uiteindelijk door ons voor maximaal 1 onderdeel ingeschreven. Is een team ingeloot, wordt alleen het inschrijfgeld voor dit onderdeel geïncasseerd. Is een team uitgeloot, dan wordt er uiteraard niks geïncasseerd.

Aanmelden

 • Het inschrijfgeld voor de 8&9-competitie (donderdagavond) bedraagt € 70,00.
 • Het inschrijfgeld bij individuele inschrijving voor de 8&9-competitie bedraagt € 25,00.
 • Het inschrijfgeld voor de landelijke teams (soorten 74, 75 en 77) bedraagt € 140,00.
 • Voor de overige competitiesoorten is het inschrijfgeld € 100,00 per team. 
 • Als aanvoerder kun je je team aanmelden tot en met 28 juni 2020.
 • Vermeld de namen én KNLTB-nummers van je teamgenoten in het veld opmerkingen.
 • Zaterdagteams: Geef aan of je bij voorkeur 's morgens of 's middags begint. Geen garantie.
 • WIl je regelmatig invallen en/of zoek je een team? Stuur ons een mail.

Voor vragen en meer informatie, mail naar [email protected].
 

Speeldata

Speeldagen

Inhaaldagen

Week

37 38 39 40 41 42 43 44 45 46

Maandag

07 sep 14 sep 21 sep 28 sep 05 okt 12 okt 19 okt 26 okt 02 nov 09 nov
Dinsdag 08 sep 15 sep 22 sep 29 sep 06 okt 13 okt 20 okt 27 okt 03 nov 10 nov
Donderdag 10 sep 17 sep 24 sep 01 okt 08 okt 15 okt 22 okt 29 okt 05 nov 12 nov
Vrijdag 11 sep 18 sep 25 sep 02 okt 09 okt 16 okt 23 okt 30 okt 06 nov 13 nov
Zaterdag 12 sep 19 sep 26 sep 03 okt 10 okt 17 okt 24 okt 31 okt 07 nov 14 nov
Zondag 13 sep 20 sep 27 sep 04 okt 11 okt 18 okt 25 okt 01 nov 08 nov 15 nov

 

Agenda
17-08-2020
Bokt del Sol
Een gezellig recreatietoernooi voor thuisblijvers in de vakantieperiode.
24-08-2020
Clubkampioenschappen 2020
We hebben 5 dagen op rij wedstrijden met finales op zaterdag, afsluitend met een gezellige BBQ. Speel mee of kom ki...
05-09-2020
TV Bokt Fietstocht
Een evenement met een hoog gezelligheidsgehalte en misschien een beetje zadelpijn.
Commissies
TB Techn. Comm.